Share This Post

Γενικό περιεχόμενο

Ένζυμο βρομελίνη και η φυσική περιποίηση των μαλλιών

βρομελίνη

Η βρομελίνη είναι μία από τις πολλές ενώσεις που είναι γνωστές ως πρωτεολυτικά ένζυμα, και βοηθούν στην πέψη της πρωτεΐνης. Τα συμπληρώματα βρομελίνης περιλαμβάνονται σε ορισμένα από τα φυσικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Το φυτικό ένζυμο βρομελίνη δεν έχει ακόμη λάβει τις συστάσεις του προϊόντος περιποίησης μαλλιών. Το φυσικό φυτικό ένζυμο βρομελίνη που λαμβάνεται από τον ανανά είναι γνωστό ότι παρέχει ορισμένα οφέλη για την υγεία όπως συζητείται παρακάτω.

Έρευνα για την βρομελίνη

Μέχρι το 1891, οι ερευνητές εντόπισαν το πρωτεολυτικό ένζυμο βρομελίνη, το οποίο βρήκαν στο σαρκώδες μέρος του καρπού. Αυτό το ένζυμο ανακαλύφθηκε ότι διασπά την πρωτεΐνη, και ως τέτοιο, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Μέχρι το 1957, η βρομελίνη αναγνωρίστηκε ευρέως και η έρευνα άρχισε επίσης σε τομείς όπως η φλεγμονή των μυών και των ιστών, η αποκατάσταση εγκαυμάτων, η μόλυνση, ακόμη και τα προβλήματα των κόλπων.

Η πιο αναγνωρισμένη χρήση της βρομελίνης είναι ως πεπτικό βοήθημα. Αυτό το ένζυμο χρησιμοποιείται συνήθως σε περιπτώσεις στις οποίες τα πεπτικά ένζυμα ενός ατόμου είναι ανεπαρκή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα συμπληρώματα βρομελίνης μπορούν να ανακουφίσουν τα γαστρεντερικά συμπτώματα όπως φούσκωμα, αέρια, πόνο, δυσπεψία και διάρροια. Οι πεπτικές ιδιότητες της βρομελίνης ενισχύονται ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται μαζί με άλλα ένζυμα όπως η αμυλάση, που χωνεύει το άμυλο και τη λιπάση, που είναι απαραίτητη για την πέψη του λίπους. Ορισμένες εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η βρομελίνη μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τη μείωση των κακών εντερικών βακτηρίων.

Οι ευρωπαϊκές μελέτες έχουν δείξει με συνέπεια ότι η βρομελίνη είναι επίσης μια εξαιρετική θεραπεία για όσους αναρρώνουν από αθλητικούς τραυματισμούς και σε επισκευή ιστών απαραίτητη μετά από χειρουργική επέμβαση.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένα συμπληρωματικά ένζυμα μπορούν να απορροφηθούν απευθείας στο κυκλοφορικό σύστημα στην ενεργή μορφή τους όπου στη συνχεια παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές ενέργειες.

Η βρομελίνη έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα για την απομάκρυνση του νεκρού ιστού που προκύπτει από σοβαρά εγκαύματα που έχουν φτάσει σε όλα τα στρώματα του δέρματος. Αυτά τα εγκαύματα τρίτου βαθμού, όπως είναι γνωστά, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε μολύνσεις και πρήξιμο. Οι πεπτικές ιδιότητες της βρομελίνης καθαρίζουν τις περιοχές και απομακρύνουν την περίσσεια νεκρού ιστού και. Μια άλλη ενδιαφέρουσα χρήση για τη βρομελίνη μπορεί να είναι ως κατασταλτικό του βήχα και ρινικό αποσυμφορητικό.

Δοσολογία προϊόντων βρομελίνης

Εμπορικά προϊόντα βρομελίνης για τη θεραπεία του αριθμού των ανθρώπινων και ζωικών διαταραχών είναι τώρα διαθέσιμα στην αγορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η βρομελίνη πρέπει να λαμβάνεται μόνο για 8 έως 10 ημέρες. Υπάρχουν δύο αναγνωρισμένες αντιδράσεις φαρμάκων με βρομελίνη. Αυτό το ένζυμο λέγεται ότι ενισχύει τα αντιβιοτικά. Μία μελέτη δείχνει ότι τα επίπεδα της αμοξικιλλίνης στο αίμα αυξάνονται όταν συνδυάζονται με βρομελίνη. Πρόσθετες μελέτες δείχνουν ότι το αντιβιοτικό τετρακυκλίνη απορροφάται καλύτερα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με βρομελίνη. Παρόλα αυτά οι ερευνητές λένε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα, καθώς μελέτες σε αυτόν τον τομέα είναι αντιφατικές.

Εάν παίρνετε τα βότανα gingko, τζίντζερ, βιταμίνη C ή φάρμακα όπως η ασπιρίνη ή η βαρφαρίνη, η βρομελίνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας. Είναι επομένως καλύτερο να αποφύγετε αυτό το ένζυμο. Σε κάθε περίπτωση, εάν παίρνετε οποιοδήποτε είδος συνταγογραφούμενου φαρμάκου, είναι πάντα καλύτερο να μιλήσετε με έναν επαγγελματία υγείας πριν προσθέσετε οποιαδήποτε βότανα ή συμπληρώματα, καθώς οι αλληλεπιδράσεις είναι συχνές.

Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής από βότανα που είναι καλά για τη φροντίδα των μαλλιών. Μάθετε φυσικά προϊόντα και μυστικά για τη φροντίδα των μαλλιών και μερικές γρήγορες συμβουλές για την ανάπτυξη των μαλλιών για να φροντίσετε τα μαλλιά σας με τον φυσικό τρόπο.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Λάβετε ένα δωρεάν δείγμα Κάντε κλικ εδώ