Share This Post

Αιτίες Τριχόπτωσης

Οι αιτίες της ανδρικής φαλάκρας και η εσφαλμένη αντίληψη της

αιτίες της ανδρικής φαλάκρας

Υπάρχουν περίπου 80 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στον κόσμο που υποφέρουν από τριχόπτωση. Η τριχόπτωση προκαλείται από διάφορους παράγοντες. Η ανδρική φαλάκρα είναι η πιο κοινή μορφή τριχόπτωσης και εκτιμάται ότι επηρεάζει το 90 τοις εκατό των ανδρών έως την ηλικία των 50 ετών. Ωστόσο, η φαλάκρα (ή η φυσική απώλεια μαλλιών) δεν είναι αποκλειστικά πρόβλημα των ανδρών. Οι γυναίκες πάσχουν επίσης από γυναικεία φαλάκρα. Στο παρών άρθρο θα αναλύσουμε ορισμένα πράγματα για τις αιτίες της ανδρικής φαλάκρας, διάφορες αντιλήψεις που υπάρχουν γύρω από το θέμα, όπως και κάποιες θεραπείες που χρησιμοποιούνται σήμερα για αυτή.

Αιτίες της ανδρικής φαλάκρας

Η ανδρική φαλάκρα (κλινικά γνωστή ως ανδρογενετική αλωπεκία) είναι ο πιο κοινός λόγος για την τριχόπτωση. Σχετίζεται με τη διυδροτεστοστερόνη (DHT), μια φυσική ορμόνη που υπάρχει σε όλους τους άνδρες. Η DHT έχει επιζήμια επίδραση στα θυλάκια των μαλλιών. Επιβραδύνει την παραγωγή μαλλιών και αναγκάζει τις νέες τρίχες να είναι λεπτότερες και πιο αδύναμες από το συνηθισμένο. Η ορμόνη μπορεί ακόμη και να σταματήσει εντελώς την ανάπτυξη των μαλλιών, μειώνοντας σταδιακά το απόθεμα των μαλλιών σας.

Εσφαλμένες αντιλήψεις για τα μαλλιά και την τριχόπτωση

Εδώ και χρόνια, οι άντρες συνήθως κατηγορούν τη μητέρα τους για την τριχόπτωση, καθώς ήταν ευρέως κατανοητό ότι η απώλεια μαλλιών κληρονομείται από την πλευρά της μητέρας τους. Αυτό είναι μόνο μία από τις πολλές κοινές παρανοήσεις απώλειας μαλλιών:

– Η τριχόπτωση κληρονομείται από τον πατέρα της μητέρας σας – Δεν ισχύει. Η φαλάκρα κληρονομείται, και από τα γονίδια της μητέρας και του πατέρα σας.

– Η τριχόπτωση επιβραδύνεται και τελικά σταματά καθώς μεγαλώνετε – Δεν ισχύει. Η απώλεια μαλλιών είναι ένα προοδευτικό γνώρισμα που δεν σταματά. Στην πραγματικότητα, χειροτερεύει με την πάροδο των χρόνων.

– Τα καπέλα ή τα κράνη μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών – Δεν ισχύει. Το να φοράτε κάτι στο κεφάλι σας δεν επηρεάζει την τριχόπτωση. Αν και τα αντικείμενα που τραβούν και τεντώνουν τα μαλλιά σας μπορεί να προκαλέσουν έλξη αλωπεκίας.

– Το βούρτσισμα ή το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μειώνει την τριχόπτωση – Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να συμπεράνουμε ότι το βούρτσισμα ή το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αποτρέπει ή μειώνει την τριχόπτωση.

– Ο ήλιος προκαλεί απώλεια μαλλιών – Δεν ισχύει. Αν και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο βλάπτει τα μαλλιά σας, δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι προκαλεί μόνιμη τριχόπτωση.

Θεραπεία απώλειας μαλλιών

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν διάφορες θεραπείες απώλειας μαλλιών, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι σταματούν την απώλεια μαλλιών, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και αναγεννούν τα χαμένα μαλλιά. Από τις μη χειρουργικές θεραπείες μαλλιών, το Propecia και το Minoxidil φαίνεται να είναι αποτελεσματικά με σημαντικό αριθμό ατόμων. Έχουν επίσης αναπτυχθεί νέες, εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας με λέιζερ. Αρχικά, υπήρχε το LaserComb, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία φωτός λέιζερ χαμηλού επιπέδου για να προκαλέσει τα θυλάκια τρίχας να αναγεννηθούν. Η φορητή συσκευή απαιτεί από τους ανθρώπους να περνούν 20 λεπτά την ημέρα βουρτσίζοντας με τη χτένα τα μαλλιά τους. Πρόσφατα, η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί περαιτέρω, εξελισσόμενη σε μια πιο αποτελεσματική, λιγότερο εντατική θεραπεία. Στη νέα επεξεργασία λέιζερ, ένα κράνος φωτός λέιζερ χρησιμοποιείται για να στοχεύει υψηλές συγκεντρώσεις φωτός λέιζερ στις πληγείσες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής.

Εάν, ωστόσο, έχετε ήδη βιώσει σημαντική τριχόπτωση και θέλετε να καλύψετε φυσικά και μόνιμα τα φαλακρά σημεία σας, τότε η χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Εμφύτευση μαλλιών

Τον τελευταίο αιώνα, η εμφύτευση των μαλλιών έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Υπάρχει μια πληθώρα χειρουργών αποκατάστασης μαλλιών, πολλοί από τους οποίους παρέχουν στους ασθενείς τους απίστευτα αποτελέσματα.

Η χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών περιλαμβάνει μεταμόσχευση θυλακίων τρίχας από τις περιοχές του δότη του κεφαλιού – συνήθως του πίσω μέρους – στις φαλακρές ή αραιωμένες περιοχές. Αυτά ονομάζονται μοσχεύματα. Κάθε μόσχευμα μπορεί να περιέχει από 1 έως 4 τρίχες. Επειδή οι τρίχες δότες προέρχονται από περιοχές του κεφαλιού που δεν είναι επιρρεπείς σε φαλάκρα. Το αποτέλεσμα είναι συχνά μια μόνιμη, φυσική κεφαλή μαλλιών.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Λάβετε ένα δωρεάν δείγμα Κάντε κλικ εδώ