Share This Post

Ανδρικά Χτενίσματα

Διαδίκτυο και ανδρικά χτενίσματα για αραιά μαλλιά

ξυρισμένο λουκ

Είναι απίστευτο πόσο δύσκολο είναι να βρεις αξιοπρεπείς πληροφορίες στο Διαδίκτυο σχετικά με τα ανδρικά χτενίσματα για αραιά μαλλιά. Αυτό θα το γνωρίζετε ήδη αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να κάνετε αναζήτηση στο Google για «χτενίσματα ανδρών με αραιά μαλλιά», «χτενίσματα για άντρες με αραίωση», «χτενίσματα αραίωσης» ή οποιαδήποτε άλλη αναζήτηση σε αυτό το θέμα. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει, καθώς υπάρχουν εκατομμύρια άντρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την τριχόπτωση και ψάχνουν ένα αξιοπρεπές χτένισμα. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν παρουσιάζεται ένας οδηγός που θα προσπαθήσει να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό.

Είναι γεγονός ότι το 95% όλων των φαλακρών ανδρών πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία. Η ανδρική φαλάκρα ξεκινά συνήθως με μια υποχωρούμενη γραμμή μαλλιών στο μπροστινό μέρος και συχνά συνοδεύεται με αραίωση στην κορυφή. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η αραίωση μετατρέπεται σε ένα πλήρες φαλακρό σημείο και το φαλακρό σημείο μεγαλώνει για να καλύψει το κεφάλι, εκτός από τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού. Ανεξάρτητα από αυτό, όσο υπάρχουν κάποια μαλλιά στο κεφάλι σας, μπορείτε να απαιτήσετε το καλύτερο δυνατό χτένισμα για αυτά.

Ποιες είναι λοιπόν οι διαθέσιμες επιλογές για ανδρικά χτενίσματα;

Τα χειρότερα ανδρικά χτενίσματα είναι εκείνα στα οποία εκείνοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλωπεκίας, μακραίνουν τα μαλλιά από την μια μεριά, ώστε να σκεπάσουν με αυτά το πάνω μέρος του κεφαλιού, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να κρύψουν το πρόβλημα. Αυτή η στρατηγική δεν είναι μια καλή επιλογή, καθώς ακόμη και το παραμικρό αεράκι θα εμφανίσει το πρόβλημα.

Επίσης, ένα ακόμα κοινό λάθος είναι το χτένισμα των μαλλιών κατ’ ευθείαν προς τα πίσω. Αυτό μπορεί να καλύψει σημεία με φαλάκρα, αλλά εκθέτει το μέτωπο και εφιστά την προσοχή στην υποχωρούμενη γραμμή των μαλλιών. Ακόμα ένα είναι το να μεγαλώνετε τα μαλλιά σας περισσότερο στο πίσω μέρος για να καλύψετε το κομμάτι που λείπει από την κορυφή. Αυτό δημιουργεί ανισορροπία στο κεφάλι και εφιστά ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στο τριχωτό της κεφαλής και τη φαλάκρα. Οι νεότεροι άντρες με αραιωμένα μαλλιά, μπορεί να μπουν στον πειρασμό να χρησιμοποιούν τζελ, κάτι το οποίο δεν συνιστάται. Το τζελ μαζεύει τα μαλλιά σας και αποκαλύπτει το τριχωτό της κεφαλής.

 Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε;

Αποκτήστε πιο φυσική όψη στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας αφρούς και μαλακτικά. Αναπτύξτε τα υπόλοιπα μαλλιά σας κατά μερικούς πόντους, βάλτε τα σε στρώσεις και βουρτσίστε τα προς τα εμπρός για να αποκρυφτεί η υποχωρούμενη γραμμή των μαλλιών. Εάν η γραμμή των μαλλιών σας δεν έχει υποχωρήσει πολύ έντονα, αλλά το πάνω μέρος του κεφαλιού σας έχει αραιώσει, μπορείτε να κρατήσετε το μπροστινό μέρος μακρύ και χτενίζοντας τα μαλλιά σας ευθεία πίσω να καλύψετε το φαλακρό σημείο. Το απόλυτο χτένισμα των περισσότερων ανδρών όταν έρχονται αντιμέτωποι με μια λαμπερή φαλάκρα είναι να ξυρίσουν τα εναπομείνοντα μαλλιά, υιοθετώντας το ξυρισμένο λουκ. Πιθανότατα θα εκπλαγείτε με τις αντιδράσεις των ανθρώπων και τις φιλοφρονήσεις που θα λάβετε – το ξυρισμένο είναι ένα απολύτως αποδεκτό χτένισμα για τα μαλλιά.

Ξεκινήστε με την χρήση μιας ηλεκτρικής κουρευτικής μηχανής, όπως αυτές που έχουν στα κουρεία. Αφού κόψετε τα πολλά μαλλιά, ξεπλύνετε με τζελ ξυρίσματος. Αυτό θα σας δώσει ένα πιο ομαλό ξύρισμα από ότι με την ξυριστική κρέμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα ξυράφι, ξεκινήστε από την κορυφή και ξυρίστε προς τα πίσω, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο πίσω μέρος – συνιστάται να παρακολουθείτε τι κάνετε με έναν μικρό καθρέφτη.

Το ξύρισμα του κεφαλιού σας διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και δεν χρειάζεται να το κάνετε κάθε μέρα (δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά). Η φροντίδα του νέου ξυρισμένου κεφαλιού σας μοιάζει με τη φροντίδα του προσώπου σας. Πλύντε το κεφάλι σας τακτικά με ενυδατικό σαπούνι, αντί για ένα σκληρό αποσμητικό σαπούνι που μπορεί να στεγνώσει το δέρμα της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε επίσης καλής ποιότητας ενυδατική κρέμα μετά από κάθε πλύση – φθηνότερα ενυδατικά θα φράξουν τους πόρους σας. Για το καλοκαίρι, βρείτε μια ενυδατική κρέμα με συντελεστή προστασίας από τον ήλιο τουλάχιστον 15 βαθμούς, για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα στο κεφάλι σας. Ακόμα, θα χρειαστείτε ένα ζεστό σκούφο το χειμώνα για να διατηρήσετε τη θερμότητα του σώματός σας.

Εάν το ξύρισμα δεν είναι αυτό που ψάχνετε, τότε μπορείτε πάντα να εξετάσετε την επιλογή να βάλετε μαλλιά, ως έσχατη λύση – αν και δεν θα το συνιστούσα.

Share This Post

Λάβετε ένα δωρεάν δείγμα Κάντε κλικ εδώ