Share This Post

Προϊόντα για τριχόπτωση

Βιταμίνες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Βιταμίνες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Η φυσική θεραπεία τριχόπτωσης, με βιταμίνες, είναι μια θαυμάσια επιλογή για όσους υποφέρουν από απώλεια μαλλιών. Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης γίνεται μια τάση για τη θεραπεία προβλημάτων μαλλιών και τα σημερινά μέσα διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διάδοση της τάσης αυτής. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί επικριτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των μαλλιών δεν μπορεί να γίνει φυσικά και ότι δεν είναι δυνατή η φυσική συμπλήρωση των μαλλιών.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους και ειδικά εκείνους που πάσχουν από τριχόπτωση είτε πρέπει να πιστεύουν την υπόθεση είτε να την απορρίψουν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει είτε να κερδίσουν είτε να χάσουν κάτι. Γενικά, οι άνθρωποι που αναζητούν επιλογές θεραπείας τριχόπτωσης καταλήγουν σε προκατειλημμένες αναφορές που δεν εξυπηρετούν το σκοπό.

Έτσι, εάν είστε αυτός που πάσχει από τριχόπτωση, πρέπει να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση για τη θεραπεία της, είτε πρόκειται για φυσική θεραπεία είτε για φάρμακα ή για κάτι άλλο.

Δεδομένου ότι το φαγητό σας παίζει ζωτικό ρόλο στη σύνθεση του σώματός σας και στην εκτέλεση διαφορετικών σωματικών εργασιών, είναι πολύ σημαντικό για εσάς να αναλύσετε την τροφή σας. Σε αυτή θα πρέπει να προσθέσετε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συμπληρώματα για την τριχόπτωση. Τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής κερδίζουν δημοτικότητα αυτές τις μέρες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις που να υποστηρίζουν την άποψη ότι ένα συμπλήρωμα διατροφής βοηθά στη θεραπεία προβλημάτων μαλλιών ή όχι.

Δεδομένου ότι το φαγητό που τρώτε προσδίδει στη συνολική υγεία του σώματός σας και τα μαλλιά αποτελούν μέρος του σώματός σας, πρέπει να αναζητήσετε τα ακόλουθα βασικά συμπληρώματα στο φαγητό σας. Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε ένα βήμα στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης που οφείλεται σε μια κακή διατροφή.

Βιταμίνες τύπου Α για την τριχόπτωση

Η βιταμίνη Α είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του σώματος και των μαλλιών. Συνδυάζεται με το πιρύτιο και τον ψευδάργυρο για να αποτρέψει το φράξιμο και την ξήρανση του σμηγματογόνου αδένα. Ο σμηγματογόνος αδένας παράγει ένα υγρό που ονομάζεται σμήγμα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό στην παραγωγή λιπαντικών για τα θυλάκια των μαλλιών.

Λόγω της ανεπάρκειας της βιταμίνης Α, το τριχωτό της κεφαλής σας γίνεται παχύ και ξηρό, γεγονός που προκαλεί πιτυρίδα στα μαλλιά και τελικά τριχόπτωση

Ο κακός αέρας, το εξαιρετικά έντονο φως, ορισμένα φάρμακα χοληστερόλης, ασπιρίνες κ.λπ. συχνά προκαλούν προβλήματα στα μαλλιά. Οι αλκοόλες έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης Α.

Η κατανάλωση βιταμίνης Α περισσότερο από 25000 IU ανά ημέρα τακτικά για εννέα μήνες προκαλεί επίσης τριχόπτωση.

Για να λάβετε τη βιταμίνη Α που έχει ανάγκη το σώμα σας, πρέπει να καταναλώσετε είδη διατροφής όπως: ιχθυέλαιο, εμπλουτισμένο γάλα, συκώτι, σπανάκι και πορτοκάλια.

 

Βιταμίνες Β6, Β12, φολικό οξύ

Και οι τρεις αυτές βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές για τη διατήρηση του επιπέδου της αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Η αιμοσφαιρίνη εξασφαλίζει την παροχή οξυγόνου από τους πνεύμονες στους ιστούς του σώματος. Έτσι, εάν το σώμα σας είναι ανεπαρκές σε αυτές τις τρεις βιταμίνες, τότε το δέρμα των μαλλιών σας θα υποφέρει.

Και οι τρεις αυτές βιταμίνες, συνεργάζονται έτσι ώστε να ικανοποιήσετε την ανάγκη αυτών των βιταμινών στο σώμα σας.

Για να εξασφαλίσετε την παροχή αρκετής βιταμίνης Β στο σώμα σας, πρέπει να καταναλώσετε τρόφιμα όπως συκώτι, ψάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, σόγια κ.λπ.

Βιταμίνες τύπου C για την τριχόπτωση

Η βιταμίνη C διασφαλίζει την υγεία του κολλαγόνου στο σώμα σας. Το κολλαγόνο είναι απαραίτητο για να κρατάτε τους ιστούς του σώματός σας σφιχτούς. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης C στο σώμα σας μπορεί να προκαλέσει σπασμένα άκρα και θραύση μαλλιών.

Για να εξασφαλίσετε επαρκή παροχή βιταμίνης C στο σώμα σας, καταναλώνετε τρόφιμα, όπως: φρέσκες πιπεριές, εσπεριδοειδή, πεπόνι, μούρα, πατάτες, ντομάτες, φυλλώδη πράσινα λαχανικά κ.λπ.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε στο σώμα σας είναι υπεύθυνη για την υγιή κυκλοφορία του αίματος και την παροχή οξυγόνου στο τριχωτό της κεφαλής. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Ε οφείλεται συνήθως στην αδυναμία του σώματος να απορροφήσει έλαια και λίπη.

Για να εξασφαλίσετε την επαρκή παροχή βιταμίνης Ε στο σώμα σας, πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα όπως φυλλώδη πράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, φυτικά έλαια κ.λπ.

Σίδηρο Heme

Αυτό είναι το είδος του σιδήρου που βρίσκεται στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά. Οι καλές πηγές σιδήρου heme είναι: φυλλώδη πράσινα λαχανικά, φασόλια και πίτουρο. Για να διασφαλίσετε την παροχή σιδήρου heme στο σώμα σας, πρέπει να καταναλώσετε αυτά τα είδη τροφής.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος παράγει κύτταρα και προσδίδει ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών. Για να εξασφαλίσετε την επαρκή παροχή ψευδαργύρου στο σώμα σας, πρέπει να καταναλώσετε θαλασσινά όπως στρείδια κ.λπ.

Ιώδιο

Το ιώδιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του σώματός σας καθώς και για την υγεία των μαλλιών. Για να διατηρήσετε αρκετό επίπεδο ιωδίου στο σώμα σας, πρέπει να καταναλώσετε τρόφιμα όπως φύκια, σολομό, θαλασσινά, φασολάκια, αυγά, πατάτες (χωρίς φλούδα), κάρδαμο και σκόρδο.

Πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία του σώματος και των μαλλιών σας. Φάτε κρέατα, ψάρια, γάλα, τυρί, αυγά και γιαούρτι για να διατηρήσετε την επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών στο σώμα σας.

Πυρίτιο

Το πυρίτιο είναι γνωστό ως ιχνοστοιχείο. Η έλλειψη πυριτίου στο σώμα σας προκαλεί προβλήματα στα μαλλιά. Αν και το σώμα σας χρειάζεται αυτό το μέταλλο σε πολύ λιγότερη ποσότητα, δηλαδή μόνο σε ίχνη, πρέπει να υποστηρίξετε ότι το σώμα σας λαμβάνει αρκετή ποσότητα πυριτίας κάθε μέρα.

Ορισμένες πλούσιες πηγές πυριτίου είναι το ρύζι, η βρώμη, το μαρούλι, τα σπαράγγια, το κρεμμύδι, η φράουλα, το λάχανο, το αγγούρι, το πράσο, οι ηλιόσποροι, το σέλινο και το κουνουπίδι. Έχετε αρκετά από αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας για να διατηρήσετε την επιθυμητή ποσότητα πυριτίου στο σώμα σας.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Λάβετε ένα δωρεάν δείγμα Κάντε κλικ εδώ