Share This Post

Προϊόντα για την τριχόπτωση

Θεραπεία της τριχόπτωσης προϊόντα

Τριχόπτωση ένα φαινόμενο της εποχής μας

Κάποτε τα μαλλιά αποτελούσαν σύμβολο θηλυκότητας και ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για την ψυχολογία των γυναικών. Ωστόσο, στις μέρες μας κάτι τέτοιο έχει αρχίσει να συμβαίνει και για τους άντρες, των οποίων η ανάγκη για όμορφα και υγιή μαλλιά γίνεται όλο και πιο έντονη. Έτσι, συχνά το πρόβλημα της τριχόπτωσης βιώνεται άσχημα από αυτούς, κάτι που κάνει ευρεία την χρήση προϊόντων για την θεραπεία της τριχόπτωσης.

Τι κάνει κακό στα μαλλιά μας;

Η φροντίδα των μαλλιών μας είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε την τριχόπτωση. Ένας ισορροπημένος και υγιεινός τρόπος ζωής είναι η βάση για την υγεία των μαλλιών μας.

Το πιο σημαντικό από όλα αφορά την διατροφή μας, η οποία θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και να μας διασφαλίζει την πρόσληψη της απαραίτητης ποσότητας πρωτεϊνών και βιταμινών που είναι απαραίτητες για το σώμα μας. Ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία των μαλλιών μας είναι να αποφεύγονται κάποιες κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, όπως και η καθιστική ή πολύ αγχωτική ζωή.

Εξίσου σημαντικό είναι να προσέχουμε την έκθεση σε εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά μας. Τέτοιοι είναι ο ήλιος και ο άνεμος, οι οποίοι μπορούν να τα κάνουν ξηρά και εύθραυστα. Επίσης, ιδιαίτερα επιβλαβή είναι τα πιστολάκια στεγνώματος, οι ισιωτικές, οι βαφές και οι περμανάντ. Τέλος, ακόμα και τα σαμπουάν λουσίματος μπορεί να περιέχουν συστατικά που είναι επιθετικά για τα μαλλιά μας, κάνοντας τα λιπαρά και δημιουργώντας ξηροδερμία σε αυτά και επομένως ένα κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθεί η τριχόπτωση.

Θεραπεία της τριχόπτωσης με προϊόντα πυκνότητας των μαλλιών

Πολλές φορές, παρόλο το ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, έρχεται κάποια στιγμή που μπορείτε να βρεθείτε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Παρόλο που αυτό το πρόβλημα αφορά περισσότερο τους άντρες, οι γυναίκες μπορόυν να επηρεστούν εξίσου από αυτό, λόγω ενός πλήθους παραγόντων. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημα, με πολλά προϊόντα πύκνωσης των μαλλιών να κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η θεραπεία της τριχόπτωσης μπορεί να επιτευχθεί με μεθόδους οι οποίες δεν είναι επεμβατικές, και οι οποίες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης σε μια στιγμή.

Τα μαλλιά θεωρούνται σύμβολο ομορφιάς και νεότητας, με τα όμορφα μαλλιά να αποτελούν επιθυμία όλων των ανθρώπων. Έτσι, εάν τα μαλλιά αρχίσουν να φαίνονται ξηρά, αδύναμα και εύθραυστα, οι άνθρωποι αναζητούν αμέσως προϊόντα για την βελτίωση της πυκνότητας των μαλλιών. Σε περιπτώσεις αραίωσης, είτε προσωρινής, λόγω θυροειδούς, κακής διατροφής ή εγκυμοσύνης κ.λπ., όπως και σε περιπτώσεις μόνιμης αραίωσης, όπως στην περίπτωση της ανδρογενετικής αλωπεκίας, υπάρχουν διάφορα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άμεση πύκνωση των μαλλιών.

Έτσι, όταν τα μέτρα που λήφθηκαν δεν απέδωσαν, καλλυντικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση της πυκνότητας των μαλλιών. Κυκλοφορούν στο εμπόριο διάφοροι τύποι αυτών των προϊόντων, ωστόσο οι πιο διαδεδομένοι είναι σε μορφή μικροϊνών κερατίνης ή βαμβακιού. Κατά την δεκαετία του 1980, χρησιμοποιήθηκαν ευρέως τα σπρέι χρωματισμού. Η ύπαρξη των προϊόντων αυτών συνεχίζεται και σήμερα, ωστόσο η αποτελεσματικότητα των ινών είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτό γιατί, οι ίνες κερατίνης ή βαμβακιού, δεν χρωματίζουν το δέρμα της κεφαλής, αλλά προσκολλώνται στα υπάρχοντα μαλλιά της περιοχής που αντιμετωπίζει αραίωση. Αυτό δίνει μια πολύ φυσική πυκνότητα στα μαλλιά μας, καθώς είναι σαν να προστέθηκε ένα μεγάλο πλήθος τριχών σε αυτά.

Επομένως, οι μικροϊνες κερατίνης και βαμβακιού, αποτελούν μια απλή, άμεση και αποτελεσματική λύση για την αποκατάσταση του προβλήματος της τριχόπτωσης, όπως και της ψυχολογίας του ανθρώπου. Είναι μια έγκυρη εναλλακτική λύση σε επεμβατικές οι χειρουργικές επεμβάσεις, που μπορεί να είναι επώδυνες, δαπανηρές και οι οποίες δεν έχουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Share This Post

Λάβετε ένα δωρεάν δείγμα Κάντε κλικ εδώ