Share This Post

Προϊόντα για την τριχόπτωση

Σκόνες μαλλιών: Θεραπεία κατά της φαλάκρας

Θεραπεία τριχόπτωσης

Η αλωπεκία και η φαλάκρα, αποτελούν δύσκολα επιλύσιμα προβλήματα. Στις περιπτώσεις που αυτά μπορούν αν επιλυθούν αυτό απαιτεί αρκετό χρόνο. Ακόμα, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και έτσι οι άνθρωποι που το αντιμετωπίζουν θα πρέπει να συμβιβαστούν με αυτό, εκτός και αν αποφασίσουν να πάνε σε δραστικές θεραπείες, όπως στην μεταμόσχευση μαλλιών, η οποία ωστόσο δεν εγγυάται ότι το αποτέλεσμα θα δώσει τελική λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχει ένα σύστημα 100% αποτελεσματικό. Αυτό μπορεί να μην αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην ρίζα του, ωστόσο παρέχει οπτικά ένα άρτιο αποτέλεσμα. Πρόκειται για τις σκόνες μαλλιών, οι οποίες στην πλειονότητα τους είναι κατασκευασμένες από μικροΐνες κερατίνης ή βαμβακιού.

Τι είναι οι σκόνες μαλλιών από μικροΐνες;

Οι σκόνες μαλλιών από μικροΐνες λειτουργούν όπως το γυναικείο μακιγιάζ. Οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την όψη της επιδερμίδας τους, χρησιμοποιούν μέικ απ, πούδρα και κονσίλερ. Ακόμα, υπάρχουν διάφορα καλλυντικά κατάλληλα για την κάλυψη των ατελειών, που προέρχονται από την ακμή ή ουλές. Η δράση των μικροϊνών είναι παρόμοια με τα παραπάνω προϊόντα, καθώς χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των ατελειών στο τριχωτό της κεφαλής. Εφαρμόζονται στο σημείο του δέρματος, στο οποίο υπάρχει αραίωση των μαλλιών και κολλάει στα μαλλιά, ακόμα και στο πιο λεπτά, δίνοντας έτσι σε εκείνη την περιοχή, ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα πύκνωσης.

Το αποτέλεσμα αυτό διαρκεί μέχρι το επόμενο λούσιμο και είναι ένα προϊόν, που μπορεί να αφαιρεθεί με την χρήση νερού. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να καταλήξετε με μια αξιοσημείωτη αλωπεκία, ενώ έχετε κάνει χρήση του προϊόντος, αφού αυτό διαθέτει καλή αντίσταση στη βροχή ή στον ιδρώτα και χρειάζεται η χρήση άφθονου νερού για να αφαιρεθεί. Το μόνο μειονέκτημα που έχει αυτό το προϊόν είναι ότι δεν είναι αποδοτικό στη θάλασσα ή την πισίνα.

Οι μικροΐνες μαλλιών, εκμεταλλεύονται την ηλεκτροστατική ισχύ του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένες. Είναι γεγονός ότι κάποια υλικά προσελκύονται φυσικά στα μαλλιά μας. Ο τρόπος που αυτό δουλεύει έιναι όπως τα υφάσματα μικροϊνών, που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του σπιτιου. Τα υφάσματα αυτά τραβάνε την βρωμιά και την σκόνη, λόγω της ηλεκτροστατικής δύναμης που διαθέτουν. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δουλεύει και η προσκόλληση των μικροϊνών στα μαλλιά.

Πώς να εφαρμόσετε τις σκόνες μαλλιών από μικροΐνες;

Οι σκόνες μαλλιών από μικροΐνες εφαρμόζονται πολύ εύκολα . Συνήθως, τα μπουκάλια που περιέχουν το προϊόν αυτό, έχουν μικρές τρύπες, από τις οποίες μπορεί να βγει το προϊόν. Ακόμα, κυκλοφορούν στο εμπόριο διάφοροι εφαρμοστές, οι οποίοι βιδώνονται στο μπουκαλάκι του προϊόντος και κάνουν τις ίνες να κατευθύνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται κατευθείαν στις περιοχές του δέρματος, στις οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Συνήθως οι εταιρίες που παράγουν προϊόντα μικροϊνών, παρέχουν επίσης τους πελάτες τους με προϊόντα που βοηθούν στην εφαρμογή των μικροϊνών. Εκτός από τον εφαρμοστή, που αναφέρθηκε προηγουμένως, ειδικές χτένες οι ειδικοί καθρέφτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ακόμα, υπάρχει ένα στερεωτικό σπρέι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά την εφαρμογή των μικροϊνών, για να τις βελτιώσει περαιτέρω. Είναι γεγονός ότι αυτά τα προϊόντα παρέχουν μια περαιτέρω εγγύηση, ωστόσο η χρήση τους δεν είναι αναγκαία, καθώς οι ίνες κολλάνε εξαιρετικά στα μαλλιά, χάρη στην ηλεκτροστατική δύναμη.

Οι ίνες θα πρέπει να εφαρμόζονται σε καλά στεγνωμένα μαλλιά. Στην περίπτωση που τις χρησιμοποιείται μετά το λούσιμο, θα πρέπει να περιμένετε λίγο, ώστε να έχουν εξαφανιστεί όλα τα ίχνη υγρασίας, πριν την εφαρμογή του προϊόντος. Εάν τα μαλλιά δεν είναι στεγνά κατά την χρήση του προϊόντος, οι ίνες δεν μπορούν να προσκολληθούν καλά στα μαλλιά, προκαλώντας έτσι ένα αποτέλεσμα που δεν είναι κατάλληλο.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μικροΐνες μαλλιών;

Οποιοσδήποτε πάσχει από αλωπεκία, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις σκόνες μαλλιών από μικροΐνες. Αυτές αποτελούν μια μη επεμβατική θεραπεία για την αραίωση των μαλλιών, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να ανακτήσουν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση, λόγω της αραίωσης των μαλλιών τους, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε δαπανηρές και επικίνδυνες θεραπείες. Ακόμα, επειδή και οι γυναίκες μπορούν να επηρεαστούν από αλωπεκία, η χρήση του προϊόντος μπορεί να γίνει τόσο από άντρες, όσο και από γυναίκες.

Οι μικροΐνες μαλλιών αποτελούν ένα ακίνδυνο προϊόν, που ανήκει στον χώρο των καλλυντικών και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία για την τόνωση της τριχόπτωσης και την αναγέννηση των μαλλιών. Έτσι, είναι ένα χρήσιμο προϊόν, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε περιπτώσεις μη αναστρέψιμης αλωπεκίας, όσο και σε περιπτώσεις προσωρινής αλωπεκίας, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα άγχους, ασθενειών, διατροφικών διαταραχών, εγκυμοσύνης κ.λπ.

Η μόνη περίπτωση κατά την οποία δεν συνίσταται η χρήση αυτού του προϊόντος, είναι όταν το πρόβλημα της αραίωσης είναι πολύ προχωρημένο. Για να μπορέσει το προϊόν να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται μια βάση μαλλιών, στην οποία θα μπορέσει να προσκολληθεί. Δεν έχει σημασία αν είναι παχιά ή λεπτά μαλλιά, αλλά έχει σημασία τα τριχοθυλάκια στην περιοχή που θα προσπαθήσει να δράσει το προϊόν να μην είναι τελείως ατροφισμένα. Εάν υπάρχει μια βάση μαλλιών, το αποτέλεσμα που θα προκύψει με την χρήση του προϊόντος αυτού θα είναι πολύ φυσικό. Σε αντίθετη περίπτωση, οι μικροΐνες τοποθετούνται απευθείας στο δέρμα, πράγμα το οποίο κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Επίσης, οι μικροΐνες μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα μήκη μαλλιών. Η μόνη εξαίρεση, κατά την οποία το προϊόν δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, είναι για μαλλιά τα οποία είναι τελείως ξυρισμένα. Ο χρήστης, θα πρέπει να αφήσει τις τρίχες στο μαλλί του να αναπτυχθούν και να έχουν μήκος, τουλάχιστον ένα εκατοστό, ώστε να μπορεί το προϊόν να εφαρμοστεί αποτελεσματικά. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να εφαρμόσει το προϊόν σε μαλλιά μικρότερου μήκους, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει μαζί ένα στερεωτικό σπρέι ή με ένα σπρέι μαλλιών, αλλά και πάλι δεν προτείνεται η χρήση του προϊόντος σε τόσο κοντά μαλλιά.

Πως φτιάχνονται οι μικροΐνες;

Οι μικροΐνες μαλλιών συνήθως φτιάχνονται από κερατίνη, μια φυσική ουσία, που βρίσκεται στα μαλλιά μας. Αποτελεί μια πρωτεΐνη που υπάρχει επίσης στα νύχια και στα δόντια μας, εκτός από τα μαλλιά. Η κερατίνη επίσης χρησιμοποιείται σε διάφορες θεραπείες, που αφορούν ξηρά και εύθραυστα μαλλιά, ενώ συχνά εμπεριέχεται σε προϊόντα όπως σαμπουάν, κοντίσιονερ και σε μάσκες.

Ωστόσο, παρόλο που η κερατίνη είναι η πιο διαδεδομένη ουσία για την παραγωγή προϊόντων μικροϊνών, δεν είναι η μοναδική ουσία που χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό. Ένα ακόμα προϊόν, το οποίο είναι επίσης φυσικό και χρησιμοποιείται για την παραγωγή μικροϊνών, είναι το βαμβάκι. Το πλεονέκτημα του βαμβακιού, έναντι της κερατίνης, έιναι η μεγαλύτερη ηλεκτροστατική αντοχή του. Έτσι, οι μικροΐνες βαμβακιού, μπορούν να εφαρμοστούν ευκολότερα, ενώ η αφαίρεση τους είναι δυσκολότερη, σε σχέση με τις μικροΐνες κερατίνης.

Share This Post

Λάβετε ένα δωρεάν δείγμα Κάντε κλικ εδώ