Share This Post

Πληροφορίες τριχόπτωσης

Οι μύθοι και οι αλήθειες σχετικά με την τριχόπτωση

μύθοι και αλήθειες για την τριχόπτωση

H τριχόπτωση των ανδρών είναι πολύ συχνή και σχεδόν ποτέ δεν σχετίζεται με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Αν λοιπόν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι πάσχετε από τριχόπτωση, διαβάστε αυτό το άρθρο. Σε αυτό θα μάθετε ποιοι είναι οι μύθοι και οι αλήθειες σχετικά με την τριχόπτωση.

Εάν χάνετε μαλλιά, είναι ανδρική φαλάκρα

Ψευδές. Είναι αλήθεια ότι για το 95 τοις εκατό των ανδρών που χάνουν τα μαλλιά τους, η ανδρογενετική αλωπεκία είναι ο ένοχος. Με αυτήν την κατάσταση, ένα ένζυμο που ονομάζεται 5 άλφα αναγωγάση, μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διυδροτεστοστερόνη. Αυτή είναι μια ορμόνη που κάνει τα θυλάκια των μαλλιών να διακόψουν την παραγωγή μαλλιών. Η ανδρική φαλάκρα μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται στους άντρες στα 20 και συνήθως εξελίσσεται αργά από το μπροστινό μέρος ή την κορυφή του τριχωτού της κεφαλής.

Ωστόσο, η ανδρογενετική αλωπεκία δεν είναι η μόνη αιτία της τριχόπτωσης των ανδρών. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον γιατρό ή τον δερματολόγο σας για να προσδιορίσετε την αιτία. Για παράδειγμα, εάν τα μαλλιά σας πέφτουν γρήγορα και σε μικρά κομμάτια, μπορεί να είναι ένα σημάδι γυροειδής αλωπεκίας, μια αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το σώμα επιτίθεται στα μαλλιά. Το άγχος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε γρήγορη τριχόπτωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα μαλλιά επανέρχονται συνήθως μετά από αρκετούς μήνες. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν σοβαρή ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση. Ακόμα, ανεπάρκεια πρωτεΐνης, βιταμίνης Β ή σιδήρου, επιπλοκές φαρμάκων ή ασθένεια του θυρεοειδούς.

Οφείλεται στο γονίδιο της μητέρας

Ψευδές. Η ανδρική φαλάκρα είναι γενικά γενετικό χαρακτηριστικό που μπορεί να κληρονομηθεί είτε από τη μητέρα σας είτε από τον πατέρα σας. Είναι ακόμη δυνατό να αποκτήσετε το γονίδιο της τριχόπτωσης και από τους δύο γονείς. Στην πραγματικότητα, το ίδιο γονίδιο προκαλεί τριχόπτωση και στις γυναίκες, αν και λόγω των ορμονικών διαφορών, οι γυναίκες τείνουν να χάνουν τα μαλλιά τους σε μικρές ποσότητες σε όλο το τριχωτό της κεφαλής τους.

Υπάρχει ελπίδα

Αληθές. Εδώ είναι τα καλά νέα. Σε πολλές περιπτώσεις, η αρσενική φαλάκρα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Στα αρχικά στάδια, πολλοί συμβατικοί γιατροί συνταγογραφούν είτε λοσιόν μινοξιδίλης, που εφαρμόζεται τοπικά είτε φιναστερίδη, που λαμβάνεται από το στόμα. Αυτά τα φάρμακα έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την απώλεια μαλλιών σε πολλούς ασθενείς. Ακόμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, προκαλούν την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Σύμφωνα με τον Robert Brodell, MD, καθηγητή εσωτερικής ιατρικής στο τμήμα δερματολογίας στο Northeastern Ohio University University College of Medicine, οι επιπλοκές που σχετίζονται με τα δύο αυτά φάρμακα είναι ελάχιστες, αλλά υπάρχουν μειονεκτήματα. Όχι μόνο τα φάρμακα είναι ακριβά, αλλά λειτουργούν μόνο για όσο διάστημα τα παίρνετε. «Λέω στους ασθενείς μου ότι πρόκειται να λάβουν ένα από αυτά τα φάρμακα για 5, 10 ή 15 χρόνια, έως ότου είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά και δεν νοιάζονται πια», λέει ο Brodell. «Και όταν σταματήσουν τα φάρμακα αυτά, θα αρχίσουν να χάνουν τα μαλλιά τους ξανά». Έχουν γίνει μεγάλα βήματα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων μαλλιών, αλλά όπως κάθε επεμβατική θεραπεία, αυτές οι διαδικασίες είναι δαπανηρές και χρονοβόρες.

Εάν η χειρουργική επέμβαση ή οι φαρμακευτικές θεραπείες δεν είναι για εσάς, μια σειρά από διαφορετικές θεραπείες μπορεί να προσφέρουν παρόμοια αποτελέσματα. Ο Keith F. Zeitlin, ND, ένας φυσιοπαθητικός γιατρός με ιδιωτική πρακτική στο Κοννέκτικατ, συνιστά τα βότανα σάο παλμέττο, τσουκνίδα ρίζας και το συμπλήρωμα β-σιτοστερόλη, τα οποία φαίνεται να λειτουργούν παρόμοια με τα συμβατικά φάρμακα. «Εάν μπορούμε να αναστέλλουμε το ένζυμο 5 άλφα αναγωγάση, μπορούμε πραγματικά να αναστέλλουμε την τριχόπτωση», λέει ο Zeitlin.

Πρέπει να έχετε έναν υγιή τρόπο ζωής για να υποστηρίξετε τα μαλλιά σας

Αληθές. Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης στην Ελβετία, πρότεινε ότι οι υπεριώδεις ακτίνες από τον ήλιο ενδέχεται να τραυματίσουν τα θυλάκια των τριχών. Ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζετε και φροντίζετε τα μαλλιά σας, μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας στην τριχόπτωση. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, πάρα πολλές χημικές θεραπείες, μπορεί να εξασθενήσουν ή να βλάψουν τα μαλλιά σας, προκαλώντας τη διάσπαση ή την πτώση.

Όσοι ανησυχούν για την τριχόπτωση πρέπει επίσης να επανεκτιμήσουν τη διατροφή τους. Πολύ μεγάλες δόσεις βιταμίνης Α μπορούν να οδηγήσουν σε τοξικότητα στη βιταμίνη Α και ενδεχομένως απώλεια μαλλιών. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α και κορεσμένα λίπη, τα οποία μπορεί επίσης να ενθαρρύνουν την τριχόπτωση. Αυτές, θα πρέπει να αντικατασταθούν με πράσινα λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Σύμφωνα με μια μελέτη, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να επιδεινώσει την τριχόπτωση.

Η απώλεια μαλλιών είναι κάτι κακό

Ψευδές. Ας μην ξεχνάμε τη φθηνότερη, ευκολότερη και ασφαλέστερη θεραπεία για την τριχόπτωση των ανδρών. Αυτή είναι να μην κάνουμε τίποτα. Σε τελική ανάλυση, η απώλεια μαλλιών δεν είναι συνήθως κάτι ανησυχητικό για την υγεία. Οι μύθοι και οι αλήθειες σχετικά με την τριχόπτωση που αναφέρονται παραπάνω, δίνουν ορισμένες πληροφορίες για τα μαλλιά σας. Με αυτές μπορείτε με απλά πράγματα να παρατείνεται την διατήρηση τους, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Λάβετε ένα δωρεάν δείγμα Κάντε κλικ εδώ