Share This Post

Πληροφορίες τριχόπτωσης

Πληροφορίες για την τριχόπτωση

Πληροφορίες για την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα σημαντικό θέμα για πολλούς άνδρες και γυναίκες που το βιώνουν. Τα απρόσεκτα σχόλια και τα αστεία σχετικά με τη φαλάκρα που γίνονται από άτομα με ένα γεμάτο τριχωτό της κεφαλής επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των ανθρώπων που πάσχουν από τριχόπτωση. Αναρίθμητοι άνθρωποι αναρωτιούνται εάν υπάρχει ή όχι μια θεραπεία για την τριχόπτωση. Πριν απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, ας δούμε πρώτα κάποιες σημαντικές πληροφορίες για την τριχόπτωση.

Τι είναι η τριχόπτωση;

Ο όρος «αλωπεκία», που είναι πιο γνωστός ως «φαλάκρα», περιλαμβάνει διάφορες διαταραχές σχετικές με την έλλειψη μαλλιών. Η πιο κοινή μορφή φαλάκρα είναι μια προοδευτική κατάσταση αραίωσης μαλλιών που εμφανίζεται σε ορισμένους ενήλικες.

Κάθε κομμάτι τρίχας έχει ένα θυλάκιο που βρίσκεται στο άκρο του κορμού της τρίχας. Τα θυλάκια δρουν ως επωαστήρας των μαλλιών. Τα κύτταρα σε αυτήν την περιοχή παράγουν κερατίνη, μια σκληρή πρωτεΐνη που αποτελεί τον άξονα των μαλλιών και τη μελανίνη. Η μελανίνη λεκιάζει την κερατίνη, δίνοντας στα μαλλιά το χρώμα της.

Η δραστηριότητα κάθε θυλακίου εξαρτάται από τα γύρω θυλάκια. Τα υγιή θυλάκια των τριχών αυξάνονται συνεχώς. Περίπου το 85% των τριχοθυλακίων σε ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής αναπτύσσεται ενεργά ταυτόχρονα και η απώλεια μαλλιών δεν αποτελεί πρόβλημα.

Κάθε σκέλος μαλλιών συνεχίζει να μεγαλώνει για περίπου 4 χρόνια, προτού περάσει σε μια αδρανή περίοδο περίπου 4 μηνών. Κατά μέσο όρο, μόνο περίπου το 15% της συνολικής ποσότητας των θυλακίων των μαλλιών σε ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής είναι αδρανής ανά πάσα στιγμή. Όταν ένα υψηλότερο ποσοστό θυλακίων τρίχας σταματά να αυξάνεται ταυτόχρονα τότε η τριχόπτωση γίνεται πρόβλημα.

Πληροφορίες για την τριχόπτωση – Τι συμβαίνει κατά την την διάρκεια της;

Τα θυλάκια τρέφονται από ένα δίκτυο τριχοειδών αγγείων, φέρνοντας θρεπτικά συστατικά στη βάση του θυλακίου. Η ποσότητα αίματος που διατίθεται στο τριχωτό της κεφαλής και στα θυλάκια καθορίζεται από την υγεία των τριχοειδών στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και από τις αρτηρίες στο λαιμό.

Προβλήματα αναπτύσσονται όταν τα θυλάκια των μαλλιών δεν λαμβάνουν κατάλληλη τροφή. Για παράδειγμα, ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν αισθητή αραίωση μαλλιών μετά την εμμηνόπαυση, αφού η παραγωγή οιστρογόνων επιβραδύνεται ή σταματά. Η τριχόπτωση στις γυναίκες είναι συνήθως πιο διάχυτη από ότι στους άνδρες. Οι γυναίκες έχουν σπάνια έντονα σημεία. Μια μεγάλη περιοχή του κεφαλιού μπορεί να εμφανίζει αραιά ανάπτυξη μαλλιών. Μόνο το 15% των γυναικών πάσχουν από τόσο υψηλό βαθμό τριχόπτωσης.

Στους άνδρες η ορμόνη DHT μπορεί να βλάψει τα θυλάκια των τριχών, κάνοντάς τα να συρρικνωθούν ή να εισέλθουν πρόωρα στο στάδιο ανάπαυσης του κύκλου των μαλλιών. Όταν συμβαίνει αυτό, το αποτέλεσμα είναι συχνά το χαρακτηριστικό μοτίβο τριχόπτωσης στην κορυφή του κεφαλιού.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

Η προδιάθεση μπορεί να είναι ένας παράγοντας για το γιατί ένα άτομο αρχίζει να χάνει τα μαλλιά του καθώς μεγαλώνει, ενώ ένα άλλο άτομο δεν το κάνει. Διάφορες άλλες διαταραχές, όπως η παχυσαρκία, οι αλλεργίες και ο διαβήτης μπορούν επίσης να αποδοθούν στην προδιάθεση. Μερικές φορές η τριχόπτωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα παρενεργειών που προκαλούνται από ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Φυσικά, αυτοί οι παράγοντες μπορούν συχνά να αντιμετωπιστούν.

Όταν δεν μπορείτε να αντιστρέψετε την προδιάθεση, μερικές φορές μπορείτε να την περιορίσετε. Αλλάζοντας τον τρόπο ζωής σας, διατηρώντας ένα προσαρμοσμένο σχήμα υγειονομικής περίθαλψης και έχοντας μια ισορροπημένη διατροφή, μπορείτε να επιβραδύνετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για την τριχόπτωση

Όταν έρχεστε αντιμέτωπος με τη διαδικασία της τριχόπτωσης, προϊόντα όπως το Regaine, το Dutasteride και το Propecia μπορούν να βοηθήσουν. Οι ασκήσεις του τριχωτού της κεφαλής και το μασάζ σε αυτό μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Το Telogen Effluvium είναι ένας τύπος τριχόπτωσης πιο συχνός στις γυναίκες και στους άνδρες. Χαρακτηρίζεται από υψηλό αριθμό τριχών που εισέρχονται στο στάδιο ανάπαυσηςΘεραπεία αλωπεκίας με προϊόντα τριχόπτωσης του κύκλου των μαλλιών, όλα ταυτόχρονα. Αυτό συνήθως προκαλεί άφθονη απόρριψη, σε αντίθεση με τα φαλακρά σημεία. Αυτό μπορεί να είναι μια συντριπτική εμπειρία για τις γυναίκες, ειδικά εκείνες που κάποτε είχαν πλούσια μαλλιά.

Η πάθηση αυτή μπορεί να προκληθεί από παρατεταμένο συναισθηματικό ή σωματικό στρες, σοβαρή ασθένεια, μεταβολές ορμονών μετά την εγκυμοσύνη ή αυστηρή δίαιτα. Μόλις σταματήσουν αυτές οι συνθήκες, η τριχόπτωση σταματά συνήθως. Τα μαλλιά μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και χωρίς θεραπεία, συνήθως σε 6 μήνες έως ένα χρόνο.

Με τη σωστή θεραπεία, η ανάπτυξη των μαλλιών μπορεί να επιταχυνθεί. Ορισμένοι επαγγελματίες συνιστούν τη μείωση του επιπέδου του σιδήρου που είναι αποθηκευμένο στο σώμα έως 70 ή 80 ng /ml. Το εύρος του σιδήρου που συνήθως αποθηκεύεται στο σώμα μιας γυναίκας μπορεί να είναι μεταξύ 12 – 50 ng /ml.

Το Regaine μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με την πάθηση αυτή, για μερικούς μήνες μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία ανάκτησης. Μόλις τα μαλλιά αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανά, η χρήση του Regaine μπορεί να σταματήσει.

Αν και η απώλεια μαλλιών που οφείλεται σε ανεπαρκή δίαιτα είναι συχνά προσωρινή, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια μαλλιών σε άτομα που είναι προκαθορισμένα γενετικά ως προς την τριχόπτωση. Επίσης, η ακραία απώλεια βάρους στους άνδρες μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ανδρογόνων – ανδρικών σεξουαλικών ορμονών που σκοτώνουν τα τριχοθυλάκια. Μόλις καταστραφούν τα θυλάκια των τριχών, δεν μπορεί να υπάρξει εκ νέου ανάπτυξη των μαλλιών.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Λάβετε ένα δωρεάν δείγμα Κάντε κλικ εδώ