Share This Post

Προϊόντα για την τριχόπτωση

Προϊόντα κατά της τριχόπτωσης: αξίζει να τα χρησιμοποιήσετε;

Προϊόντα κατά της τριχόπτωσης

Είναι σύνηθες οι άνθρωποι όταν εντοπίζουν τα πρώτα σημάδια της τριχόπτωσης, να ψάχνουν τα διαθέσιμα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης και να δοκιμάζουν διάφορα από αυτά, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους. Ωστόσο, είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα προϊόντα είναι αποτελεσματικά; Κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά προϊόντα στο εμπόριο, ωστόσο ένα από αυτά χρειάζεται ελάχιστα πράγματα, ώστε να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό.

Πως πρέπει να είναι ένα προϊόν κατά της τριχόπτωσης;

Πολλά διαφορετικά προϊόντα στο εμπόριο παρουσιάζονται σαν αποτελεσματικά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει για όλα. Αυτά που ισχυρίζονται ότι έχουν θαυματουργές ιδιότητες, συνήθως είναι και τα πιο αναποτελεσματικά. Ένα καλό προϊόν κατά της τριχόπτωσης, θα πρέπει να διαθέτει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες και επίσης θα πρέπει να καταπολεμά τον σχηματισμό και την συσσώρευση της Διυδροτεστοστερόνης (DHT). Έτσι, το βασικό για ένα προϊόν είναι αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του να είναι απλά συμπληρωματικά.

Η τριχόπτωση των αντρών, συχνά σχετίζεται με μια κακή ροή του αίματος στην περιοχή των θυλάκων της τρίχας. Έτσι, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να αποκατασταθεί, με τη χρήση ενός καλού προϊόντος διαστολέα, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την ροή του αίματος στους θύλακες της τρίχας. Με την μεταφορά των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών με τη βοήθεια του αίματος, οι θύλακες τρέφονται επαρκώς και έτσι αποκαθίσταται η σωστή ροή του αίματος.

Το DHT αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την ανδρογενετική αλωπεκία. Αυτή η ουσία παράγεται από την αρσενική ορμόνη, που ονομάζεται προγεστερόνη. Μια καλή θεραπεία κατά της τριχόπτωσης, είναι σημαντικό να διατηρεί σε σταθερά επίπεδα την παραγωγή του DHT, καθώς αυτός είναι ο κύριος παράγοντας που ευθύνεται για την τριχόπτωση, η οποία όταν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό οδηγεί στην φαλάκρα.

Ποια είναι τα κύρια προϊόντα κατά της τριχόπτωσης;

Εξαιρώντας τα διάφορα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφορούν και τα οποία έχουν μια περιορισμένη αποτελεσματικότητα κατά της τριχόπτωσης, ας δούμε τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αυτά είναι η Μινοξιδίλη και η Φιναστερίδη.

Η Μινοξιδίλη αποτελεί ένα αγγειοδιασταλτικό φάρμακο, το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της τριχόπτωσης. Κατασκευάστηκε αρχικά για την καταπολέμηση της υπέρτασης, ωστόσο μεταξύ των παρενεργειών που προκάλεσε ήταν η υπερτροφία. Έτσι οι ερυνητές σκέφτηκαν να το χρησιμοποιήσουν ως φάρμακο κατά της τριχόπτωσης.

Η Φιναστερίδη είναι ένα φάρμακο που αναστέλλει το ένζυμο 5-άλφα αναγωγάση τύπου II, αναστέλλοντας έτσι την παραγωγή του DHT. Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιείται συχνά στη θεραπεία κατά του καρκίνου του προστάτη.

Τα δύο αυτά φάρμακα παρόλο το γεγονός ότι είναι αρκετά αποτελεσματικά, έχουν αρκετές παρενέργειες. Η πιο σημαντική παρενέργεια αφορά την σεξουαλική λίμπιντο, την οποία και μειώνουν. Ακόμα, η Φιναστερίδη μπορεί να προκαλέσει γυναικομαστία στους άντρες. Επιπρόσθετα, πρέπει να σημειωθεί ότι τα φάρμακα αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται για το υπόλοιπο της ζωής ενός ανθρώπου, όταν κάποιος αρχίσει την χρήση τους, ενώ μια πιθανή διακοπή της χρήσης τους προκαλεί την απώλεια των οφελών που έχουν προκληθεί από αυτά. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τις παρενέργειές τους, ίσως να μην είναι μια καλή απόφαση να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείται για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Εναλλακτικές λύσεις σε φάρμακα κατά της τριχόπτωσης

Δεδομένου ότι τα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης είναι επεμβατικά, ίσως πρέπει να στραφείτε σε κάποιες εναλλακτικές λύσεις κατά της τριχόπτωσης. Η φύση μπορεί να προσφέρει μια σημαντική λύση σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς διαθέτει αρκετά φυτά με αγγειοσυσταλτική δράση. Αυτά τα φυτά χρησιμοποιούνται σε λοσιόν κατάλληλες για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, όπως και σε βότανα για τσάι. Συνδυάζοντας αυτές τις θεραπείες, με μια καλή ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών το φαινόμενο της τριχόπτωσης μπορεί να επιβραδυνθεί. Επίσης, είναι σημαντικό ότι θα πρέπει να υιοθετούμε καλές ρουτίνες από μικρή ηλικία, καθώς η εφηβεία είναι μια ηλικία στην οποία συμβαίνουν ορμονικές αλλαγές και στην οποία η τριχόπτωση μπορεί να βρει εύφορο έδαφος για να αναπτυχθεί.

Ωστόσο, όταν τα μαλλιά αρχίζουν να αραιώνουν, υπάρχουν κάποια προϊόντα τα οποία μπορούν να παρέχουν αποτελεσματική κάλυψη στην αραίωση των μαλλιών. Εκτός από την μεταμόσχευση μαλλιών, η οποία ωστόσο έχει σημαντικές αντενδείξεις, υπάρχει ένα σύστημα χωρίς παρενέργειες για την κάλυψη της αραίωσης: η χρήση μικροϊνών από κερατίνη ή βαμβάκι. Αυτό είναι ένα φυσικό προϊόν, το οποίο καλύπτει την τριχόπτωση, με την εφαρμογή των ινών στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής που υπάρχει πρόβλημα, οι οποίες γίνονται ένα με τα υπάρχοντα μαλλιά. Τα καλλυντικά προϊόντα κατά της αραίωσης, εμπεριέχουν ακόμα από το μέικ απ κατά της αραίωσης, το οποίο είναι ένα προϊόν το οποίο χρωματίζει το τριχωτό της κεφαλής, παρέχοντας την οπτική ψευδαίσθηση της ύπαρξης μαλλιών.

Share This Post

Λάβετε ένα δωρεάν δείγμα Κάντε κλικ εδώ