Share This Post

Υγεία και μαλλιά

Πρόληψη της τριχόπτωσης – Σώστε τα μαλλιά σας τώρα!

πρόληψη της τριχόπτωσης

Άνδρες, σας αρέσει να φτιάχνετε τα μαλλιά σας καθημερινά; Χρησιμοποιείτε τζελ και λακ για να τα φέρετε στην φόρμα που θέλετε; Γυναίκες, χρησιμοποιείτε καθημερινά πιστολάκι μαλλιών η ισιωτική; Κάνετε τα μαλλιά σας πλεξούδες ή αλογοουρά, ή βάφετε τα μαλλιά σας; Η συχνή κακοποίηση της τρίχας, είναι μία από τις αιτίες της τριχόπτωσης. Εάν θέλουμε να σώσουμε τα μαλλιά μας, πραγματοποιώντας πρόληψη της τριχόπτωσης, είναι βασικό να έχουμε κάποιες βασικές γνώσεις όσον αφορά την υγεία των μαλλιών μας.

Συνήθειες που συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών

Αποφύγετε το πολύ έντονο τρίψιμο των μαλλιών σας όταν είναι βρεγμένα. Ακόμα, μην χρησιμοποιείτε μόνιμες βαφές ή χρώμα στα μαλλιά σας. Αυτές οι χημικές ουσίες προκαλούν συνήθως βλάβη στα μαλλιά.

Λάβετε τις βιταμίνες σας! Τα μαλλιά μας αποτελούνται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Είναι καλό να βρείτε βιταμίνη ή συμπλήρωμα διατροφής που θα θρέψει αυτόν τον τύπο πρωτεΐνης. Επίσης, πάρτε βιταμίνες που περιέχουν αντιοξειδωτικά. Αυτά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν τα υγιή κύτταρα στο σώμα μας, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών μας.

Κάντε μια ισορροπημένη διατροφή. Φάτε τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως άπαχο κρέας, φιστίκια και αμύγδαλα, αυγά, όσπρια, πλιγούρι βρώμης, ψωμί ολικής αλέσεως και τυρί Cottage. Διατηρώντας τον εαυτό σας σωματικά υγιή, θα σας αποτρέψει από τη λήψη φαρμάκων που μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση.

Η τακτική άσκηση και ο επαρκής ύπνος διατηρεί φυσικά τη συνολική υγεία, καθώς και τη μείωση του στρες στη ζωή μας.

Πρόληψη της τριχόπτωσης και άγχος

Εάν αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στη μέση ενός προβλήματος, μπορεί να έχετε άγχος. Εάν ζητάτε πολύ υψηλή σωματική και ψυχική ενέργεια για να αποδώσετε υψηλότερα και πάνω από την ικανότητά σας, μπορεί επίσης να έχετε άγχος. Συνήθως, η τριχόπτωση συμβαίνει μετά την έναρξη μιας πολύ αγχωτικής κατάστασης ή γεγονότος. Η Τελογενής Τριχόρροια (Telogen Effluvium), είναι το ιατρικό όνομα που δίνεται στο άγχος που προκαλείται από την τριχόπτωση.

Όταν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε άγχος, πρέπει να σκεφτείτε τρόπους για το πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε αποτελεσματικά. Μια καλή τεχνική είναι αυτή της αποσύνδεσης. Είναι ένα είδος διαλογισμού που μπορείτε να κάνετε με τη φαντασία ότι η αιτία του άγχους σας κινείται όλο και πιο μακριά από εσάς. Μπορείτε να νιώσετε μια αίσθηση ηρεμίας, που θα εμφανίζεται στο πρόσωπό σας και στις πράξεις σας. Αυτό είναι ένα σημαντικό εργαλείο που επιτρέπει στο σώμα σας να ηρεμήσει και να αφαιρέσει το συσσωρευμένο άγχος.

Ένα άλλο εργαλείο για τη διαχείριση του άγχους είναι να κάνετε πράγματα που σας χαλαρώνουν. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει να διαβάζετε ή να παρακολουθείτε μια καλή ταινία, τότε κάντε αυτές τις δραστηριότητες συχνά για να απαλλαγείτε από το άγχος. Ακόμα, η άσκηση είναι ο ένας τρόπος που μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν για να χαλαρώσουν. Διαλέξτε μια διασκεδαστική δραστηριότητα που σας ταιριάζει.

Όλοι μας θέλουμε όμορφα και υγιή μαλλιά. Επομένως, η φροντίδα τους θα πρέπει να είναι καθημερινή συνήθεια. Είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι, οπότε μην θεωρείς τα μαλλιά σου δεδομένα! Μερικές φορές είναι ατυχές που εκτιμούμε αυτό που έχουμε όταν τα έχουμε ήδη χάσει. Φροντίστε τα μαλλιά σας πριν να είναι πολύ αργά.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Λάβετε ένα δωρεάν δείγμα Κάντε κλικ εδώ