Share This Post

Θεραπείες τριχόπτωσης

Τεχνικές αντικατάστασης και αποκατάστασης μαλλιών

Τεχνικές αντικατάστασης και αποκατάστασης μαλλιών

Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στον τομέα της αντικατάστασης και αποκατάστασης των μαλλιών. Οι χειρουργικές τεχνικές έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τις ημέρες που ξεκίνησε η αντικατάσταση μαλλιών. Όλες οι τεχνικές αντικατάστασης και αποκατάστασης μαλλιών περιλαμβάνουν τη χρήση των δικών σας μαλλιών. Επομένως, οι υποψήφιοι αντικατάστασης και αποκατάστασης μαλλιών πρέπει να έχουν κάποια υγιή μαλλιά. Αυτά βρίσκονται συνήθως στο πίσω μέρος και στις πλευρές του κεφαλιού. Η διαδικασία είναι σχετικά ασφαλής όταν εκτελείται από εξειδικευμένο χειρουργό. Παρόλα αυτά, όπως με οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν κίνδυνοι. Οι υποψήφιοι πρέπει να ελεγχθούν για μη ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση και προβλήματα πήξης αίματος. Ακόμα, για δέρμα με ουλές, καθώς αυτές οι καταστάσεις μπορεί να κάνουν τη θεραπεία δύσκολη.

Τρόποι αντικατάστασης και αποκατάστασης μαλλιών

Μικρά κομμάτια μοσχευμάτων τριχωτού της κεφαλής αφαιρούνται από περιοχές του τριχωτού της κεφαλής με υγιή μαλλιά και τοποθετούνται εκεί που τα μαλλιά αραιώνονται. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι μοσχευμάτων. Αυτοί είναι μοσχεύματα διάτρησης, μίνι μοσχεύματα και μικρομοσχεύματα. Ο εμβολιασμός παίρνει περίπου 10-15 τρίχες και τις τοποθετεί στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτός ήταν ο πρώτος τύπος τεχνικής που αναπτύχθηκε, και όταν αναπτύχθηκε για πρώτη φορά προκάλεσε μια ασαφή εμφάνιση σε πολλούς υποψηφίους. Η τεχνική έχει βελτιωθεί από τις πρώτες ημέρες της ανάπτυξής της.

Σε αυτή έχει προστεθεί η νέα τεχνική μίνι μοσχευμάτων ως επιλογή. Τα μίνι μοσχεύματα περιέχουν μόνο 2-4 τρίχες ανά μόσχευμα και επομένως φαίνονται πολύ πιο φυσικά. Τα μικρομοσχεύματα είναι ακόμη μικρότερα μοσχεύματα που περιέχουν μία έως δύο τρίχες το κάθε ένα. Για τη διατήρηση της υγιούς κυκλοφορίας του τριχωτού της κεφαλής, τα μοσχεύματα τοποθετούνται 1/8 της ίντσας σε απόσταση. Η τοπική αναισθησία είναι συνήθως αρκετή για αυτές τις διαδικασίες. Συνήθως απαιτούνται αρκετές διαδικασίες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, συνιστάται περίοδος περίπου 10 ημερών χωρίς έντονη δραστηριότητα. Αυτό γιατί μπορεί να προκληθεί αιμορραγία από τις περιοχές του μοσχεύματος.

Άλλες τεχνικές αντικατάστασης και αποκατάστασης μαλλιών

Φυσικά η χειρουργική επέμβαση είναι μια σοβαρή επιλογή, και συχνά δαπανηρή. Για όσους δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για οποιονδήποτε λόγο, συχνά εξετάζεται η επιλογή μη χειρουργικών προσθηκών μαλλιών. Πολλοί επαγγελματίες έχουν αναπτύξει τεχνικές για να προσθέσουν μαλλιά στα υπάρχοντα του τριχωτού της κεφαλής σας που φαίνονται φυσικά.

Πολλά αστεία έγιναν στο παρελθόν σχετικά με περούκες, επειδή ήταν τόσο εμφανείς η χρήση τους. Οι σημερινές περούκες είναι συχνά κατασκευασμένες από αληθινά μαλλιά και έχουν πολύ καλό στυλ, κάνοντας τες φυσικές στο μάτι. Αυτά τα κομμάτια συγκρατούνται στη θέση τους με κόλλα, και παραμένουν στη θέση τους εν μέσω έντονης άσκησης. Φυσικά κανείς δεν θέλει να περάσει από την αμηχανία να φοράει περούκα. Έτσι, αν δεν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε τα χρήματα που χρειάζονται για να αγοράσετε ένα επαγγελματικό προϊόν, μην επιλέξετε αυτή την λύση.

Τα δομημένα κομμάτια μαλλιών όπως ονομάζονται, είναι μια ημι-χειρουργική προσέγγιση που συνδέει μόνιμα τα μαλλιά στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό γίνεται ράβοντας τα μαλλιά στο φαλακρό τριχωτό της κεφαλής. Αυτή η διαδικασία δεν συνιστάται, καθώς περιλαμβάνει την εισαγωγή ξένου υλικού στο τριχωτό της κεφαλής. Οι περισσότεροι χειρουργοί δεν εκτελούν αυτήν τη διαδικασία πλέον.

Μια πολύ ασφαλέστερη διαδικασία είναι η ύφανση των μαλλιών, αλλά αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν τα μαλλιά αραιώνονται και δεν υπάρχουν μεγάλες περιοχές φαλάκρας. Η διαδικασία ονομάζεται επίσης εντατικοποίηση ή ενοποίηση μαλλιών. Τα σκέλη των συνθετικών ή πραγματικών μαλλιών είναι πλεγμένα με τα δικά σας υπάρχοντα μαλλιά δίνοντας μια γεμάτη κεφαλή μαλλιών. Αυτή η διαδικασία έχει τα μειονεκτήματά της, επειδή μπορεί να κάνει δύσκολη την πρόσβαση στο τριχωτό της κεφαλής, παρεμβαίνοντας στη σωστή συντήρηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής που είναι απαραίτητη για την υγεία των φυσικών μαλλιών που απομένουν. Επίσης, αυτή η μέθοδος μπορεί να τονίσει τα υπάρχοντα μαλλιά, καθώς τα τεχνητά μαλλιά που εισάγονται μέσω της ύφανσης είναι προσαρτημένα σε αυτά. Τέλος, είναι μια δαπανηρή μέθοδος, αφού κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ ανά εφαρμογή και λόγω των προαναφερθέντων μειονεκτημάτων μπορεί να παραμείνει μόνο για μερικές εβδομάδες. Έτσι, αυτό δεν είναι πρακτικό για το μέσο άτομο.

Συμβουλές για την εφαρμογή των παραπάνω μεθόδων

Συνιστάται ιδιαίτερα να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια με αυτές τις διαδικασίες από εξουσιοδοτημένους αισθητικούς. Επίσης, να κάνετε μια δοκιμή επιθέματος στο δέρμα εάν χρησιμοποιείτε κόλλες για να ελέγξετε τις ευαισθησίες του δέρματος. Πρέπει να ληφθεί επιπλέον προσοχή στο να διατηρηθεί η καθαριότητα των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής όταν φοράτε πρόσθετα μαλλιά για να διατηρηθεί η υγεία των υπαρχόντων μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Φυσικά, εάν υποβληθείτε σε χημειοθεραπεία ή βρίσκεστε στα αρχικά στάδια της διαγνωσμένης γυροειδούς αλωπεκίας, τότε αυτές οι διαδικασίες πρέπει να αποφεύγονται, καθώς είναι πιθανό να πέσουν και τα μαλλιά με τα οποία συνδέονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται είτε να περιμένετε ένα χρονικό διάστημα είτε να λάβετε μια πλήρη πρόσθεση.

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας άλλος τύπος θεραπείας που είναι ένα σπρέι μικροϊνών που αποτελείται από την ίδια ουσία με την οποία κατασκευάζονται τα μαλλιά. Αυτή είναι η κερατίνη. Εάν τα μαλλιά σας απλώς αραιώνονται, ενώ ερευνάτε μια πιο μόνιμη λύση στα προβλήματα της τριχόπτωσης ή κατά τη διαδικασία μιας συγκεκριμένης διαδικασίας που απαιτεί λίγο χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ουσίες για να παράγετε αισθητικά την εμφάνιση παχύτερων και πληρέστερων μαλλιών. Όντας μια προσωρινή λύση, είναι σχετικά φθηνό και μπορεί να προσφέρει κάποια άμεσα αισθητικά αποτελέσματα για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την αισιοδοξία καθώς εργάζεστε σε πιο μόνιμες λύσεις.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>